Ebben az évben  Szlovéniában, Ptuj nevű városkában lesz a 6 ország veterán válogatott viadal megrendezve, 2017.augusztus 26.-án.

A válogatottba való bekerülés elve változatlan, a kiírt versenyszámokban az abszolút két legjobb eredményt elért atléta kerülhet be. A 2016-ban és 2017-ben elért eredményeket tudom figyelembe venni. A múlt évi tapasztalatokat is figyelembe véve annyi változás lesz a csapat összeállítása során, hogy ebben az évben nem készítek folyamatosan ranglistákat, mert annak ellenére, hogy rengeteget dolgoztunk rajta, sokan nem kívántak különböző okokból részt venni a válogatott viadalon, pedig a teljesítményük alapján helyük lett volna a csapatban. Az okok anyagi megfontolás, sérülés, más sokkal fontosabb program vagy időhiány volt. Természetesen mindez elfogadható, de akkor felesleges ennyit dolgozni a ranglistákon.  

Ebben az évben megfordítom a válogatási folyamatot és azokból állítjuk össze a csapatot, aki megtiszteltetésnek tekintik a válogatottba való bekerülést, aki rá tud szánni 1-2 napot a szabadságából, aki vállalja az utazás, a szállás, a versenyzés, a nevezés , esetleg a közös vacsora költségeit és aki ezen feltételek alapján kialakuló csapatban az abszolút első két hely valamelyikét a teljesítményével eléri. A várható költségek egy éjszaka ott alvás esetén és ha legalább ketten utaznak egy személyautóval akkor 25.000 Ft/fő körül várhatóak.

Ezért mostantól várom a jelentkezőket, akik vállalják a leírt feltételeket és úgy gondolják, hogy elegendő a teljesítményük a csapatba kerüléshez. Ha többen jelentkeznek egy-egy számra , mint 2 fő, akkor a teljesítmény táblázat alapján kiszámítom a 2 legjobb eredményt. A jelentkezéskor kérem, hogy azt az eredményt, amellyel a csapatba szeretnétek bekerülni pontosan adjátok meg, időpont, helyszín és eredmény leírásával. Ha ezt olyan versenyen értétek el, amelynek eredményeit nem lehet vagy nehéz megtalálni, akkor a verseny jegyzőkönyvét is kérném.

Szállás és utazás megszervezésében igény esetén ebben az évben is segítek, de a költségeket Nektek kell elintézni a megadott Hotelnél. Természetesen egyénileg is lehet szállást foglalni, ha a felkínált Hotel nem felel meg vagy drágának találjátok vagy már nem lesz ott  hely . A nevezési és vacsora díjakat pedig az utazás előtt el kell nekem juttatni valamilyen úton, mert azt egy összegben, Euróban kérik majd a szervezők a verseny előtti megbeszéléskor, augusztus 26.-án 13 órakor. Valuta átváltással nem szeretnék foglalkozni vagyis tényleg Euróban kérem majd. Ezt az összeget ott is átadhatjátok 13 óra előtt.

Idén nagyon szeretnénk még erősebb csapattal versenyezni, mert a tavalyi évben néhány számban beugrókra volt szükségünk, amit végül is a többpróbázóink segítségével sikerült megoldani, amiért most is szeretnék nekik köszönetet mondani.

Mindenkinek sérülés mentes jó felkészülést, kiváló formát és szép eredményeket kívánok.

A versenykiírás és az időrend angolul megtalálható a versenynaptárban és több helyre felteszem a Facebookon is.

Hajrá Magyarok!! 

Kőrösi István csapat kapitány

6 ország viadala eredmények, Cejkovice 2016

Általános tudnivalók Cejkovice 2016


A magyar csapat 2016.07.09.-i veterán válogatott viadalon

Hungarian Team 2016 Cejkovice


Felkerült a július 9.-i 6 ország viadal műsorfüzete a versenynaptárba.

Műsorfüzet

A szombati veterán OB-n van az utolsó lehetőség a július 9.-ei 6 ország veterán válogatott viadalon bekerülni a csapatba. A feltöltött táblázatban azoknak a neve van vastag betűkkel szedve, akik a jelenlegi állás szerint csapattagok lennének. Akik sérülés, betegség vagy egyéb okokból (pl. nem reagáltak a sok helyen, többször megírt felhívásra, vagy nem elérhetőek vagy nem tudják vállalni a költségeket) nem szerepelnek már a listán, hogy tisztább legyen a kép. Aki érdekelt a lista alapján vagy az OB-n úgy érzi, hogy jó eredménnyel esetleg bekerült az első kettő közé kérem minden képen keressen meg az OB-n hogy ott helyben kiszámoljam az eredményét vagy egy utazás és szállás egyeztetésre. Vasárnap le kell zárnom a keret kijelölést, el kell küldenem a cseh szervezőknek pontos születési adatokkal és eredményekkel, esetleges konkrét szállás igénnyel s csak olyan atlétákat tudok figyelembe venni, akikkel egyeztettem és biztosan vállalják a szereplést , az utazást. Szeretnénk komplett, erős csapattal kiállni. Most szombaton voltam a cseh bajnokságon és egyeztettem az ottani vezetőkkel, szeretettel várnak. Küldtek két konkrét szállás címet, ahol még van szabad szoba a számunkra, de ezt legkésőbben a jövő hét elejéig le kell foglalni, ha valakinek szüksége van szállásra. Utazásban is tudunk esetleg segíteni, felteszem majd idea szabad helyek számát és hogy hol lehet beszállni illetve a gépkocsivezető elérhetőségét. Még egyszer kérem, hogy az OB-n vagy utána egyeztessünk, ha lehet ne pont akkor, amikor a hármasugrásban versenyzek. Telefonon is elérhettek vagy levélben. Mindenkinek jó versenyzést Kőrösi István 06-20-9764581 korosigeoterv@gmail.com

Válogatott keret 2016.06.20.

Az alábbi piros linkre kattintva sok információt olvashattok a 2016.07.09.-én megrendezendő 6 ország veterán válogatott

viadalával kapcsolatban és várom minél előbb az érdekeltek visszajelzését, válaszaikat  a kérdésekre.

Felhívás és információk


Veterán Válogatott

Kedves Veterán Atléták!

Decemberben az alábbi levelet írtam a MASZ-nak, majd ezt követően leültünk egy tárgyalásra a MASZ egyik kijelölt képviselőjével. Több dolog is terítékre került, köztük a mellékletben leírt 5 nemzet válogatott viadala, amelyre 2016.július 9.-én kerül sor a Csehországi Čejkovice-ben (ld Versenynaptár)
A MASZ az erkölcsi támogatását megadta, hivatalosan is szerepelhetünk a viadalon, Magyarország néven. Mást nem adnak, sem anyagi hozzájárulást, sem egyebeket. Vagyis mehetünk, de a saját költségünkön. Az indok az, hogy az államtól a MASZ nem kap ilyen célra forrást. 

Ami a válogatott viadalt illeti, folyamatos levelezésben vagyok Válent Gejzával, a főszervezővel, s megírtam, hogy szeretnénk menni teljes csapattal. Annyi változás van a programban az előző évihez képest, hogy 60 m és 300 m van 100 m és 400 helyett, valamint 4x300 m-es váltó. Ezenkívül van valami 50 kg-os kőlökés vagy dobás versenyen kívül.

Čejkovice nincs messze Budapesttől, a cseh-szlovák határnál van az autópálya mellett, akár még aznap is oda lehet utazni, kb. 3 óra lehet Budapesttől. Aki viszont szereti a kényelmet, a nyugalmat az előtte való napon is odautazhat és verseny utáni napon vissza. Ez persze hotel költséget jelent, kb. 25-26 Euró/fő/nap. Segítenek szállást találni, de egyelőre a felkínált szállás nem valami ragyogó (3-4-5-7 ágyas szobák!!), még folytatjuk az egyeztetést.

A csapatot a 2015-ös és a 2016-os eredmények alapján állítjuk össze, abszolút ranglista alapján. 

A ranglisták készítése folyamatban van, a sprinterekét már elkészítette dr. Bucherna Nándor, a dobókét most készíti Tárnok Dezső, az ugrókét pedig én. Az 1500 m-re a Gajdos Tamást kértem fel. 

A ranglista első két helyezettje lenne az egyes számokban a válogatott tagja, ha az illetőknek van idejük, egészségük és anyagi lehetőségük elutazni oda. 

Ha valaki az eredménye alapján válogatott lenne, de nem vállalja a szereplést valamiért, akkor a ranglista következő helyezettje lép a helyére. A ranglisták közzététele után minden érdekeltet megkérdezek, hogy vállalja-e a feltételeket.A versenyen mások is indulhatnak, csak az eredményük a csapatversenybe nem számít bele.

Az utazást szerintem személygépkocsikkal meg lehet szervezni, telekocsi akció keretében, mivel nem egy nagy távolság. Buszt bérelni söfőrrel nem biztos hogy olcsóbb lenne. A várható költségeket 2 nap ott alvás esetén 20-30.000 Ft közé becsülöm személyenként.
Egyelőre ennyi információm van, ha valakinek kérdése vagy javaslata van, akkor várom  a korosigeoterv@gmail.com -ra vagy a 06-20-9764581 -es számon. Várom azok jelentkezését is, akiknek jó esélyük van a csapatba kerüléshez és vállalják a szereplést. 


Kőrösi István szervező


Lassan elkészülnek a ranglisták és sorban fel lesznek ide is töltve, továbbá a ranglisták menüpontban is.

Ugró ranglisták 2015:  Hármas abszolút sorrend férfi-női

                                             Távol abszolút sorrend férfi-női

                                             Magas abszolút sorrend férfi-női

                                           Rúd abszolút sorrend férfi-női

Futó ranglisták 2015:   Fedett pályás futó ranglisták

                                              Szabadtéri futó ranglisták

Dobó ranglisták 2015:  Női dobószámok abszolút sorrend

                                              Férfi dobószámok abszolút sorrend

2016. Március 1.-ig bezárólag elért eredmények alapján a keret összeállítása alul található. A júniusi országos bajnokság lesz az utolsó verseny lehetőség, amikor még lehet javítani az eredményeken és bekerülni a keretbe. Nagyon fontos lenne, hogy minél előbb nyilatkozzanak vagy valamilyen módon értesítsenek azok, akiknek esélyük van bekerülni  hogy vállalják e a válogatottban való szerepléssel járó költségeket (utazás, nevezés , záró vacsora, esetleg szállás) .

                                           Az eddigi eredmények alapján a keret