Felkerült az éves versenynaptárba a hagyományos FORTUNA verseny kiírása és a Szekszárdon megrendezendő Török Sándorné emlékverseny.

Az Uri József és Farkas Balázs emlékverseny eredményei is felkerültek már a honlapra, a versenynaptárban láthatóak.

Elkészült a kiírás és a MASZ jóváhagyta a 2015.05.03. megrendezendő Uri József és Farkas Balázs ugró emlékversenyt.

Ebben az évben először lesz magas és rúdugrás is a versenyen! A kiírás a Szenior Atléték és egyéb Facebook oldalakon is olvasható. Mindenkit szertetettel várunk a versenyre.

V E R S E N Y K I Í R Á S

(letölthető innen)

Uri József és Farkas Balázs

Nemzetközi, nyílt kategóriás távol, hármas, magas és rúdugró emlékverseny

Tizenkettedik alkalommal rendezzük meg a hármasugró, nyolcadszora távolugró és először a magas

és rúdugró emlékversenyt.

A verseny időpontja és helye: 2015.május 3., Bp. Honvéd Iharos pálya, 1134.Budapest, Dózsa Gy. u. 53.

Időrend: Rúdugrás 14 óra

Távolugrás: 14 óra 30

Magasugrás: 16 óra 30

Hármasugrás: 17 óra

Az ugrószámok közötti szünetben ingyenes helyből távol és hármasugrás, ötösugrás, bárki indulhat.

Újdonság: a szünetekben és a hármasugrás bemelegítése közben ötösugrás mérése hiteles körülmények között, szélméréssel, továbbá lehetőség lesz egy úgynevezett ugró ötpróba teljesítésére a versenyek közben és a szünetekben. A helyből távol, távol, magas, hármas, rúd és ötösugrás közül lehet ötöt kiválasztani és teljesíteni.

A verseny célja:

Kitűnő körülmények között lehetőséget biztosítunk az ugró atlétáknak jó eredmények elérésére,valamint a korán elhunyt kitűnő távol és hármasugró barátainkról Uri Józsefről és a néhány éve tragikus hirtelenséggel elhunyt Farkas Balázsról szeretnénk méltó módon megemlékezni egy színvonalas ugró emlékversennyel.

Remélhetőleg idén is lesznek kitűnő, válogatott szintű hazai és külföldi ugrók a mezőnyben. Minősítő verseny lesz szélméréssel!

A verseny résztvevői:

Minden korosztály az ifjúságiaktól (16 év) a veteránokig.

Kivételek a hármasugrásban az ifjúsági korcsoport fiúk és lányok, valamint magasugrásban az ifjúsági, fiúk, lányok és a felnőttek. Ők az előző napon a MASZ Ligaversenyén indulhatnak.

Rúdugrásban szeretettel várjuk a serdülő versenyzőket is tekintettel arra, hogy a Bp.Honvéd az utóbbi években a rúdugrás fellegvárává vált, s szeretnénk, ha mindenki, aki szeretne, indulhatna ebben a versenyszámban a kitűnő adottságú pályán.

Igazolt versenyzők csak érvényes MASZ versenyengedéllyel versenyezhetnek!

A versenyre meghívást kapnak a legjobb aktív, válogatott felnőtt ugrók is.

Nevezési díj:

távol, magas, rúd : 1200 Ft

hármasugrás: 1500 Ft.

két számban való indulás: 2000 Ft

három számban való indulás: 2800 Ft, a negyedik ugrószám: ingyenes

Az ugró ötpróbában az vehet részt, aki legalább három számban befizette a nevezési díjat. A helyből távol, helyből hármas és az ötösugrás ingyenes.

A Bp. Honvéd versenyzői számára ingyenes minden versenyszám.

Nevezés:A verseny előtt 60 perccel a helyszínen, előnevezés telefonon vagy e-mail-ben.

Értékelés: a WAWA AGE-GRADED 2006 táblázata alapján. Ebben a táblázatban mindenkinek az életkora és a neme alapján van egy úgynevezett „elméleti világcsúcsa”.

A versenyen elért eredményt elosztjuk ezzel az elméleti világcsúccsal, ami kifejezi, hogy a versenyző hány százalékra közelíti meg a korának megfelelő elméleti világcsúcsot.

(Egy saját példa: férfi 64 év elért eredmény 11,11 m fedett EB Torun AGE-GRADAD 12,25 m Elért teljesítmény: 11,11/12,25 =90,7 % = 907 pont)

A táblázat letölthető a www.szamosz.hu honlapról vagy kérésre megküldöm E-mail-ben.

A legmagasabb teljesítmény százalékot elérő versenyző a győztes a különböző ugrószámokban. A férfiak és nők értékelése együtt történik versenyszámonként, a teljesítmény százalékok alapján!! Az ötpróba értékelése egy különleges számítás szerint történik, összeadva a korszorzós részeredményeket.

Díjazás :

A versenyszámok győztese egy évig őrizheti a szép, nagyméretű vándorkupát , melyet három emlékverseny megnyerése után lehet végleg megtartani. A győztes egyébként megkapja a kupa kicsinyített másolatát, a második és a harmadik helyezett az abszolút versenyben érmet kap. Idén két új kupa indul vándorútra, magas és rúdugrásban.

A hármasugrás első 5 helyezettje kiemelt díjazásban részesül.

Távolugrásban tavaly nem volt verseny a vándorkupáért, ott maradt a kupa Virovecz Istvánnál a tavalyelőtti győztesnél. Idén folytatódhat a küzdelem a kupa megnyeréséért.

Az ötpróba győztese is külön díjban részesül.

A verseny abszolút legjobb eredményét elért versenyző megkapja Zarnóczay Klára által felajánlott szép kupát.

Minden veterán korú induló (35 év feletti) értékes, sportos ajándékot kap a nevezéskor! A további ajándékokat tombolán kisorsoljuk az összes induló között! A tombolajegy a nevezési díjban benne van.

A díjakat csak személyesen lehet átvenni. Ha valaki nem várja meg az értékelést és a díjátadást, akkor a sorrendben őt követő versenyző kapja a díjat és érmet.

Mindenkit szeretettel várunk, egy évben egyszer legyen az ugróknak is ünnepnap. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk és reméljük, hogy a nézők, családtagok, edzők és amatőr sportkedvelők közül sokan kedvet kapnak a jó hangulatú versenyen az ingyenesen kipróbálható versenyszámokhoz. Akár mekkorát ugrik meg fogjuk tapsolni. Csak elkezdeni nehéz.

Információ, levelezés:

Kőrösi István Bp.Honvéd Atlétikai Szakosztály Mobil: 06-209-764-581 E-mail: korosigeoterv@gmail.com

Bp.2015.04.01. Kőrösi István

veterán hármasugró és versenyszervező